Personal talk #2 – Wat is jouw label?

IMG_20150309_143309

De middelbare school is op veel gebieden echt heel leuk. Je maakt nieuwe vrienden, je wordt volwassener en je ontwikkelt jezelf op allerlei gebieden. Maar het is soms ook heel irritant. Er zijn namelijk ooit ergens, ik weet niet wanneer, regels gemaakt. Regels waar je je aan moet houden en waar je niet buiten mag vallen. Ik bedoel hiermee niet de algemene schoolregels, maar de regels waar eigenlijk nooit over gesproken wordt, maar er wel zijn. Bijvoorbeeld: Wat mag je wel en niet dragen en kan een broodtrommel nou wel of niet? Als je erbuiten valt, ben je gelijk een nerd of een rare! Hier ga ik het met jullie over hebben.

Ik denk dat ik dus niet de enige ben die soms heel veel last heeft van die regels. Je roddelt vast wel eens met je vriendinnen over een meisje die iets raars draagt of doet. Misschien ben jij wel het meisje waarover ze praten. Vandaag ga ik het met jullie dus hebben over de label die aan je hangt en wat je er nou eigenlijk aan hebt.

Een label (die naam is trouwens niet officieel, maar zo noem ik het. Je kunt het ook een vooroordeel noemen) betekent: Een manier waarop mensen naar je kijken en wat ze van je denken. Door middel daarvan krijg je een denkbeeldige label. Bijvoorbeeld: hottie of lieverd, maar soms ook rare of lelijkerd. Deze labels zijn natuurlijk helemaal niet waar.
Als je je donker kleed ben je dus bijvoorbeeld een gothic. Ik weet niet wie er ooit met die naam is gekomen, maar het slaat nergens op, want iedereen neemt dat heel negatief. Als jij je er toch lekker in voelt om die kleren te dragen, waar bemoeien zij zich dan mee?

2014-08-21 22.50.13

Dit is iets heel persoonlijks, maar ik wilde het toch graag met jullie delen. Sinds ik een youtube kanaal ben begonnen, heb ik eigenlijk het idee dat veel mensen heel anders naar me kijken. Ik heb een andere hobby als andere, namelijk: filmpjes maken van mezelf en die op youtube zetten. Omdat ik geen normale hobby heb zoals: paardrijden, voetballen of zingen (wat ik trouwens wel heel leuk vind) denken ze anders over me. Niet per se op een vervelende manier, want veel mensen vinden het juist leuk dat ik dit doe, maar sommige mensen vinden het maar raar. Ze kunnen zich niet in me verplaatsen. Hier heb ik soms wel last van.
Dit was dus mijn voorbeeld. Het idee dat je iets heel graag wilt doen, maar weet dat als je het doet, mensen je een label geven en anders of misschien wel raar naar je gaan kijken. Dit moet je niet tegenhouden van wie je zelf bent. Vrienden en familie zullen je steunen en dat is genoeg. Mijn vriendin zegt altijd: fuck die rest! haha. Ze kunnen het misschien wel raar vinden, maar zij zijn toch niet degene die het doen of dragen. Jij wel, omdat jij het leuk vindt of je er fijn bij voelt. In een film zeiden ze ooit: ‘Jij bent de enige die jezelf een label mag geven!’ en dat inspireerde me ook een beetje tot dit artikel. Laat je niet van alles voorschrijven.

Kortom: trek je alsjeblieft niet veel van andere aan. Ik heb hier nog steeds veel moeite mee, maar mijn vrienden helpen me hierbij. Durf jezelf te zijn, want alleen dan voel je je goed en lekker in je vel. Laat je niet tegenhouden door dat ene vervelende meidengroepje! Ik denk altijd: ik ben gewoon dezelfde persoon, maar dan met een andere hobby.

Loves
X

Advertenties

2 thoughts on “Personal talk #2 – Wat is jouw label?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s