Personal talk – hoe je zelf en andere mensen naar je kijken

IMG_7213

Een keer in de zoveel tijd heb ik een heel helder moment waarin ik denk over mezelf, andere, waarom we iets doen etc. Vandaag had ik er weer eens een en ik dacht dat het misschien wel leuk is om dat heldere momentje met jullie te delen. Ik vind persoonlijke artikelen altijd heel leuk om te schrijven. Ik kan alles bij jullie kwijt en misschien kunnen jullie wel mee denken. Dus vandaag een artikel over hoe je zelf en hoe andere mensen naar je kijken.

IMG_20150411_153213

Ik kan met dit artikel veel kanten opgaan. Vandaag ga ik het hebben over hoe je jezelf in de spiegel aankijkt en hoe je denkt dat andere mensen je vinden. Veel meiden zijn namelijk te negatief over hun uiterlijk.

Zelf ben ik dol op croptops, maar durfde ze nooit te dragen. Ze staan me alleen op een high waisted broek, want dan is mijn buik bedekt. Jaloers keek ik dan altijd naar de meiden die een super mooie skinny buik hadden.
Ook dacht ik: tja, wat zullen andere mensen er wel niet van denken. Ze zullen achter mijn rug om allerlei dingen lopen te zeggen of denken dat ik er de buik niet voor heb. Ze zullen me wel uitlachen. En de jongens, laten we het maar helemaal niet hebben over wat de jongens van me zullen vinden…

IMG_20150309_143309

Screenshot_2015-04-06-16-49-15 (1)Screenshot_2015-04-06-16-49-15 (1)IMG_6857

Nu denk ik anders, want ik weet dat alle meiden onzeker zijn over hun lijf. Het gene wat we fout doen, is dat we te veel kijken naar onze zwakke punten en wat we denken dat andere mensen van ons vinden. Denk juist aan je sterke punten. De ene heeft bredere heupen, maar wel een hele mooie kont en de andere heeft een hele mooie buik, maar wel weer kortere benen. Iedereen heeft wel wat en daarom zijn we allemaal hetzelfde. Ik ben bijvoorbeeld trots op mijn lengte haha. Dus focus je voortaan op je mooiste lichaamsdelen in de spiegel en als je iets lelijk vindt aan jezelf, moet je maar denken aan het feit dat iedereen wel iets minder mooi vindt aan zichzelf en ze je echt niet anders aankijken door dat ene pukkeltje of haartje meer of minder.

Nu ik dit in mijn achterhoofd heb, probeer ik meer te durven qua kledingstijl. Er zijn altijd wel mensen die er commentaar op hebben, maar die zijn gewoon jaloers dat je durft te dragen wat je leuk vindt. Ik zei gisteren nog tegen mijn zus: ‘Ik ben op twee soorten meiden jaloers. De meiden met een super mooie strakke buik en de meiden die zelfverzekerd en trots zijn op hun lichaam, het aan iedereen laten zien en dragen wat ze leuk vinden.’ Veel mensen denken niet eens slecht over je, maar dat maak jij ervan, omdat je zo onzeker bent.

Ik zeg nu niet dat ik meteen alleen nog maar crop tops aan doe naar school, maar ik weet nu wel waar ik trots op mag zijn. Dus dit was de wijze raad van Fabiënne haha.

Love You
X

Advertenties

4 reacties op ‘Personal talk – hoe je zelf en andere mensen naar je kijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s