Gezicht reinigen met tandenborstel?

IMG_6241Ja inderdaad, je leest het goed. Dit artikel gaat over hoe je je gezicht reinigt met een tandenborstel. Mijn inspiratiebron was de Clarisonic. Dit is een apparaatje; ongeveer zo groot als een afstandsbediening. Hij ligt lekker in de hand en heeft een vervangbaar kopje die met een druk op de knop gaat trillen of ronddraait. Het borsteltje haal je dan over je gezicht (met facewash erop). Dit is een hele goede manier om je huid te reinigen.

Ongeveer een week geleden bedacht ik me dat een tandenborstel een goedkope variant van dit handige apparaatje zou kunnen zijn!

IMG_6239De Clarisonic en een tandenborstel hebben veel overeenkomsten:

– Verwisselbaar kopje
– Beide borsteltjes draaien/trillen
– Liggen lekker in de hand
– Oplaadbaar
– Verschillende standen (niet alle tandenborstels. Zover ik weet wel die van Oral B)
– Ze piepen om de minuut/halve minuut

Het enige verschil zit hem in de grote van de borsteltjes en dus ook in de hoeveelheid standen. De Clarisonic heeft er meer dan een tandenborstel!

IMG_6251  Wat je precies nodig hebt voor deze techniek:

– Een tandenborstel met natuurlijk een schoon borsteltje. Als je een tandenborstel hebt met meerdere standen, zou ik hem op de zachtste stand gebruiken. Ook hebben sommige merken verschillende soorten kopjes. De ene heeft wat hardere haartjes dan de ander. In dat geval raad ik de zachtste haartjes aan.
– Een face wash (Ik gebruik er een van Yves Rocher met een fijne korrel. Dit is eigenlijk niet nodig, maar mag wel).
– Een verzorgende crème voor achteraf (Yves Rocher)
– Water. Ik doe dit nu even in een kopje, maar dat hoeft niet als je bij een wastafel staat.

IMG_6263Eerst maak je je borsteltje of gezicht nat. Ik doe het altijd beide, dan werkt het het best!

IMG_6276Dan doe je wat face wash op je borsteltje. Niet te veel. Mijn tandenborstel piept om de halve minuut, dus haal ik hem over een deel van mijn gezicht heen en als hij voor de tweede keer piept (na een minuut) ga ik naar een ander deel en reinig dat weer. Ik ben ongeveer vier minuten bezig, want ik verdeel mijn gezicht in vier delen: Wang – wang – voorhoofd – kin en neus. Elke minuut wissel ik dus van plaats en doe steeds opnieuw wat face wash op mijn borsteltje.

IMG_6291Zo ziet dat er dan uit. Ik heb niet echt een hele schuimende face wash, maar je kunt zelf bepalen welke substantie je gebruikt en hoeveel.
Als alles is gereinigd met je tandenborstel, masseer je het nog even in en haal  het er dan weer af met (lauw) water.

IMG_6302
IMG_6307

IMG_6318Dan wat crème en je bent klaar.

Sinds ik deze manier van gezicht reinigen heb ontdekt, kan ik niet meer zonder. Het maakt mijn huid zo zacht en verzorgend. Natuurlijk blijft de echte Clarisonic beter, maar dit is gewoon een leuk alternatief.

Laat het me zeker weten als je dit ook gaat proberen!

Love You Peopletjes
X

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s