Mijn Parfum stash!

parfum coverOké, mijn parfum stash is niet bepaald groot, maar toch wilde ik er iets mee doen. Daarom een artikel over mijn parfums. De geur, voor welke gelegenheid, hoe lang ze blijven zitten enz. Het uiterlijk speelt natuurlijk ook een rol. Naast mijn parfums heb ik ook een body splash. Die wordt gewoon meegeteld. De regels zijn namelijk: je moet het op kunnen spuiten, het moet geur hebben en het moer is een flacon zitten. Dus body splashes horen er gewoon bij ;).

parfum hawajukaBaby
 Original Look collectie by Christina Aguilera
Eau de Toilet

Inhoud: 10 ml
Ingrediënten: noten van fresia, bergamot, witte roos, orange bloom, tiare, jasmijn, witte muskus, zacht hout, heliotroop, vanille en violet.

Nou, het begint al met vals spelen. Deze parfum heb ik namelijk een keer van m’n oma gekregen en hij is echt bijna op. Eigenlijk niet meer te gebruiken, maar mijn liefde voor dit geurtje is té groot om hem weg te doen. Vandaar dat het nog vrolijk in m’n stash staat. Het uiterlijk is ook gewoon té schattig!
Als ik in mijn eigen woorden het geurtje mag beschrijven, ruikt het heel anders: licht bloemerig met een soort bitter teintje erin. De muskus overheerst wel een beetje, maar dat is naar mijn mening helemaal niet zo erg. Hier dus het pronkstuk van mijn stash.

parfum simply youSimply You
By Esprit: Eau de Toilet

Inhoud: 30 ml
Ingrediënten: Bergamot, Italiaanse citroen, verfijnd met zwarte peper, muskaatnoot, muskaatsalie, Afrikaanse, geraniumpatchoeli, cederhout en  Benjaminhout.

Dan nog een favoriete geur. Je ziet dat hij vaak gebruikt is. Het uiterlijk is zó mooi met de roségouden details. Dit is een avondgeur. Niet héél zwaar, maar voor een scholier als ik wel lekker voor bijvoorbeeld een keer uit eten.
Mijn verkoudheid helpt me niet echt verder om de parfums te ruiken, maar ik doe mijn best om het zo goed mogelijk te beschrijven!
Hij ruikt heel warm met een klein, pittig randje. Wanneer ik deze op heb, denk ik gelijk aan een warm en romantisch diner.

parfum mexMexx Energizing Woman
By Mexx: Eau de Toilet

Inhoud: 15 ml
Ingrediënten: Appel, Sinaasappel, Watermeloen, Sappige Roze Guave, Bloemen Lichte Houtsoorten, Amber en Muskus.

Dan Mexx en ik heb altijd in mijn hoofd dat dit een sport merk is. Verkeerd gedacht dus haha. De geur van deze parfum is nu dus wel gekoppeld aan sport. Dat is misschien een beetje raar om te begrijpen, maar hij is heel fris en bloemerig. Toch heeft het nog een soort waterige coole geur. Niet dat de geur snel vervaagt, maar deze parfum doet me dus denken aan bruisend water.
Verder is het uiterlijk niet heel bijzonder.

parfum Avril LavigneBlack Star
By Avrail Lavigne: Eau de Parfum

Inhoud: 30 ml
Ingrediënten:
Donkere chocolade, pruimen, hibiscus, en rozen.

Deze parfum heb ik bij de Etos in de sale gekocht. €5,- voor een geurtje van 30 ml en het is ook nog eens Eau de Parfum. Dat had je niet gedacht he? Laatst waren ze weer in de aanbieding. Blijkbaar is niet iedereen er zo enthousiast over als ik. Dit was dan wel dé eerste parfum van Avril Lavigne.

Het uiterlijk? Rock en Rol, dat is het eerte wat in me opkomt. Maar zo is ze ook. De stervormige flacon heeft een ring met spikes om de dop heen! Echt super vet. Deze ring kan je er ook weer afhalen en zelf omdoen. Echt handig!
Het is mijn dagelijkse geurtje. Hij ruikt een beetje zoet en de hibiscus komt er ook wel duidelijk in terug. Echt een geurtje voor mij dus.

parfum body shpJapanese Cherry Blossom
By The Body Shop: Body Splash

Inhoud: 100 ml
Ingrediënten:  Fuji appel, Chinese magnolia, osmanthusbloem ster jasmijn, Japanse kersenbloesem, Japanse persimmon bloem sandelhout, hinoki (vuurboom) hout en fruitige muskus

Deze body mist/body splash is echt heel lekker, alleen één nadeel: De geur blijft niet heel lang hangen. Het uiterlijk is verder heel schattig met dat roze, alleen ook wel een beetje simpel. Ik ben alle geuren van TBS afgegaan en dit is de enigste die me echt aantrok tot kopen. Notengeuren verkopen ze er namelijk heel veel en dat is niet bepaald mijn ding.
Verder ruikt hij heel fris, bloemerig en poederig. Echt precies goed voor een dagje strand of zwembad. Op vakantie is dit natuurlijk ook een MUST HAVE!

Dit is mijn parfum stash. Niet heel veel, maar ik probeerde zo duidelijk mogelijk te zijn. Alle parfums die ik heb genoemd blijven ongeveer 3/4 uur zitten en de body splash echt maar één uur.  Niet heel lang, maar het zijn natuurlijk niet bepaald de duurste. Gewoon een beetje door de dag heen bij spuiten!

Love you Peopletjes
X


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s