Wees niet bang om een blog te beginnen!

 confident

Dit artikel wilde ik al best lang maken, omdat het me fijn leek om andere mensen met dit zelfde probleem te helpen. Sinds MsFabeauty bestaat, ben ik soms best onzeker over mezelf. Dit probleem was er al een beetje, maar nu stel ik me best kwetsbaar op voor anderen. ‘Je zet jezelf te kijk op internet en ze hebben allemaal wel een mening over je.’ Hier probeer ik me overheen te zetten en dit gaat steeds beter. Veel mensen zitten met dit probleem. Dat ze bijvoorbeeld een blog willen beginnen, maar heel bang zijn voor andermans reactie. Het lijkt nu net alsof ik super onzeker ben, maar dit valt ook wel mee hoor. Soms heb ik er gewoon een beetje last van :), maar zeker niet altijd het geval.

Van tevoren wil ik even mededelen dat dit artikel niet bedoeld is om als expert over dit onderwerp te praten. Dit zijn gewoon mijn ervaringen die ik graag met jullie wil delen!

 confident 2
Net ging het al over mijn Youtube kanaal. (om er even op terug te komen) Ik heb namelijk veel eigenschappen, maar 1 daarvan is impulsiviteit. Dit betekent dat je opeens een gedachte krijgt van: ‘Ik wil op zangles’ (dit is maar een voorbeeld haha) en het vervolgens de week daarna niet meer leuk vind. Ik dacht dat een Youtube kanaal beginnen ook zo’n plotselinge impuls was, maar dat is dus niet zo 🙂

In ieder geval, MsFabeauty kwam zonder te veel nadenken online. Er was wel ongeveer 10 seconde een gedachte van: ‘Hoe zullen alle mensen uit mijn klas het vinden?’, maar die was ik al snel weer vergeten. Misschien was dat maar beter ook…

 confident 3

Ik weet dat er veel mensen zijn die niet met bijvoorbeeld een blog willen beginnen, omdat niemand in zijn/haar omgeving ook blogt. Het is anders en daarom zullen mensen je misschien wel even raar aankijken. Nou, ik zeg je één ding: bespaar je die grote waslijst met redenen waarom je het beter niet kunt doen. Als jij een blog wilt beginnen, dan begin je er een. En natuurlijk, mensen zullen wel eens een rare reactie achterlaten, maar ook heel veel mensen een leuke en positieve. Daar moet je dan gewoon op letten. Meestal komen die haatreacties van mensen die jaloers zijn of je gewoon willen pesten. Ze besteden weinig tijd en moeite aan het typen van dat berichtje, dus wees slim en doe precies hetzelfde bij hen terug. Lees het berichtje en lach ze diep van binnen heel hard uit! Je laat je humeur toch niet verpesten door die haatreactieachterlatendegemene persoon!

 Als je nou eenmaal bent begonnen met bloggen en jezelf gewoon over de onzekerheden heen hebt gezet, blijkt het echt super leuk te zijn en je krijgt er dan ook echt geen spijt van. Ik heb namelijk een paar keer overwogen om te stoppen met m’n blog, maar heb het toch niet gedaan. En daar ben ik echt heel blij mee, want naast die paar gemene reacties van mensen waren er ook heel veel blij makende reacties:  ‘Super leuk’, ‘Ik ga je meteen abonneren’, ‘Wow, echt knap, dat je dat durft!’, ‘Ahw, echt iets voor jou’. Al onthoud je als persoon de slechte reacties beter, toch moet je maar denken: Ik doe het voor alle goede. Maar het gaat nu veel te lang over dit stomme onderwerp, want er zijn ook heel veel positieve dingen aan een blog!  

confident

Er zijn veel positieve kanten als je eenmaal begonnen bent met bloggen:

– Je bent anders en dit maakt het nou zo leuk. Niet veel mensen staan op het internet.
– Je hoeft niet naar een bepaalde club te gaan en er zijn ook geen maximale tijden voor wanneer je aan je blog  mag werken.
– Je bent creatief bezig en stiekem doe je ook nog wat aan je Nederlands.
– Als je je specialiseert in een onderwerp zullen mensen veel tips aan je vragen. Dit geeft echt een goed gevoel!
– Mijn blog is ook een beetje een afleiding voor vervelende dingen. Dat is best fijn.
– Veel meiden/jongens zullen positief reageren en je leert ook nog eens mensen kennen.

Misschien krijgen jullie nou wel een heel onzeker beeld van mij, maar dat valt ook wel weer mee hoor. Soms is het gewoon moeilijk om met vervelende opmerkingen om te gaan, want die betrek ik gelijk tot mezelf en dat is dan niet de bedoeling. Dus mijn onzekerheid valt reuze mee, maar ik heb er soms gewoon een beetje last van!

Ik hoop dat je hier wat aan had. Doe dus gewoon wat je wilt doen en laat je door niets en niemand tegenhouden!


2 thoughts on “Wees niet bang om een blog te beginnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s